Svenska organisationer tilldelas utmärkelser för framstående intranät

Electrolux och Malmö stad har nyligen utsetts till Guld-vinnare inom ’Intranet and Digital Workplace Awards’ för sina respektive lösningar baserade på SharePoint och Omnia.

Sedan 2006 har företag och organisationer kunnat nominera sina framgångsrika intranätinitiativ till den prestigefulla internationella utmärkelsen ’Intranet and Digital Workplace Awards’. Efter en noggrann granskning av en oberoende expertjury utses flera månader senare ett antal vinnare, fördelade över kategorierna Guld och Silver. När årets vinnare nyligen tillkännagavs fanns två svenska organisationer på listan över pristagare i Guld-kategorin, vitvarujätten Electrolux och innovativa kommunen Malmö stad.

Malmö stad uppmärksammas för sitt arbete med att att lyfta en redan framgångsrik lösning, KomIn, till nästa nivå. Utgångspunkten för arbetet har varit en genomgripande effektkartläggning och arbete med att anpassa lösningen efter organisationens strategiska mål. Inom projektet har man bland annat förbättrat informationsarkitektur, vidareutvecklat gränssnitt, anpassat applikationer tillgängliga inom lösningen och säkerställt att man kan följa upp användande och interaktioner på ett bättre sätt.

Elektrolux tilldelas utmärkelsen för sitt arbete med koncernens globala intranät, eGate, och speciellt omnämns arbetet med att involvera användare tidigt i processen. Man etablerade tidigt en grupp av ’Early adopters’ som varit med under hela projektet och bidragit med avgörande feedback och förbättringar längs vägen. Även idag, snart ett år efter lanseringen, är denna grupp fortfarande aktiv och tillför fortsatt värdefulla tips på hur intranätet kan utvecklas ytterligare.

Juryn pekar också på förbättrad informationsarkitektur, flerspråksstöd och innovativt innehåll kring exempelvis ett uppslagsverk över facktermer och poster om nyanställda eller personal i nya roller. Dessutom får man beröm för lösningens omfattande personalisering avseende bland annat nyheter och funktionen ”My Stuff”.

Båda pristagarna har använt SharePoint och Omnia som plattform för sina lösningar. Anders Fagerlund, ansvarig för erbjudandet kring Omnia, kommenterar:

– Båda pristagarna har drivit projekt som planerats och genomförts på ett exemplariskt sätt. Man har haft koll sitt nuläge och vad som bör förbättras för att ännu bättre uppfylla såväl användares behov som organisationens mål. Man har involverat användare i ett tidigt skede, investerat i relevant innehåll och varit noga med att mäta hur det går – ett mönster som andra organisationer kan ta fasta på vid kommande intranätinitiativ.

– Vi ser att man i båda fallen har nyttjat Omnia för att implementera sin informationsarkitektur och säkerställt en personaliserad upplevelse för användare på ett utmärkt sätt. Vi är väldigt glada för att Omnia uppmärksammas i dessa sammanhang, vilket visar på vilket värde som produkten kan addera till lösningar baserade på Microsoft 365 och SharePoint.

Läs gärna mer om ’Intranet and Digital Workplace Awards’ via denna länk. Det finns också mer information om pristagarna Electrolux och Malmö stad på samma webbplats, samt en fyllig rapport om alla pristagare för nedladdning.