SharePoint Intranät

Ett Intranät baserat på standard SharePoint är ett bra val om du inte har avancerade krav på lösningen

SharePoint Intranät

SharePoint har alltid varit en bra samarbetsplattform, och som SharePoint har utvecklats de senaste åren, som en del av Microsoft 365, har den nu också en plattform som kan användas för att göra ett enkelt färdigt intranät.

Ett brett utbud av nya funktioner som kommunikationssajter, organisationsnyheter, megamenu, organisationsschema och responsiv design gör att SharePoint kan användas som ett intranät, utan att behöva göra anpassad utveckling som tidigare.

Framgången beror till stor del på att undvika anpassad utveckling och se till att de krav som företaget har nu och inom en snar framtid stöds av standardfunktioner i SharePoint. I annat fall blir konsekvensen att du snabbt kommer till en komplex och dyr lösning som kräver mycket underhåll.

Fungerar på alla enheter

SharePoints kommunikationssajter och hubbwebplatser är lyhörda och fungerar på alla enheter. Det innebär att du automatiskt får sidor som kan nås från en mobiltelefon eller surfplatta och som fortfarande ser bra ut.

Oavsett din enhet kan du använda din vanliga Microsoftinloggning och upplevelse via till exempel din mobil kan kompletteras med appar för SharePoint, Teams och OneDrive med mera. På så sätt har du all företagets information direkt i fickan.

Enkelt att arbeta med

SharePoint upplevs av många för första gången förvirrande och svårt att lära sig, men med de moderna Sharepointsajterna och det nya redigeringsgränssnittet har det aldrig varit lättare att komma igång. Som författare kan du snabbt och enkelt skapa snygga sidor med texter, bilder och multimediafiler.

Du betalar redan för det

Vill du skapa ett intranät i Sharepoint och du har Microsoft 365-licenser? Grattis, då har du redan tillgång till Sharepoint oavsett vilken licensform du valt och kan sätta igång direkt!

Vi hjälper dig komma igång

Precio Fishbone är en av Nordens ledande experter inom SharePoint. De flesta av våra konsulter har arbetat med SharePoint i över 10 år och vet exakt vad som kan göras och var de ska se upp för.

Låt oss hjälpa dig och din organisation så ser vi till att du får ut det mesta av ert SharePoint-intranät.

En grund för framgång är ett bra förtydligande och kartläggning av krav i relation till SharePoint-funktionalitet, för om du verkligen behöver anpassad utveckling så är det mycket bättre att välja en mer avancerad intranet-in-a-box-produkt som Omnia, som kan möta alla krav utan dyr anpassad utveckling.

SharePoint eller Intranet-in-a-box

Vi rekommenderar alltid att du tar utgångspunkt i de specifika behoven för att få den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen.

Vi skapar både SharePointintranät baserat på standardfunktionalitet och mer avancerade lösningar baserade på vår egen prisbelönta Intranet-in-a-box-produkt Omnia.

SharePoint är inte bara SharePoint

När du väljer ett SharePoint-intranät bör du också vara medveten om att SharePoint även är den underliggande Microsoft 365-tekniken bakom Teams, Delve och OneDrive. Därför är det viktigt att tänka holistiskt och alltid sätta dina användare i centrum när du utformar ditt företags intranät.

Att skapa en intuitiv och integrerad helhetsupplevelse för dina kollegor är inte alltid en lätt uppgift. Men med hubsajter och kommunikationssajter, samt de många nya SharePoint-webbdelarna som kan visa innehåll från andra delar av Microsoft 365, kommer du att få hjälp på vägen.

Ett SharePoint Intranät baserat på standardfunktioner är först och främst en riktigt bra lösning för mindre komplexa organisationer utan alltför avancerade krav.

Kontakta oss

Kontakta oss för att få veta mer om införande och förvaltning av smarta tillämpningar inom den digitala arbetsplatsen.