Microsoft Power Platform: I framkant enligt Gartners Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms

I Gartners senaste rapport "Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms", utgiven den 17 oktober 2023, lyfts Microsofts Power Platform fram som en ledande spelare på marknaden för lågkodsapplikationsplattformar (LCAP). Här belyser vi de centrala styrkorna som placerar Microsoft i topp på denna dynamiska marknad.

Tillgänglig och inkluderad

Microsoft Power Apps, en integrerad del av Power Platform, är unikt tillgänglig som del av Microsoft 365 och Dynamics 365 Enterprise-paket. Denna strategiska inkludering innebär att ett brett spektrum av företagsanvändare redan har tillgång till plattformen och kan utnyttja dess möjligheter för olika organisatoriska behov.

Produktstrategi

Power Apps imponerar med sina omfattande API-drivna funktioner, som erbjuder över 1 000 anslutningar till olika företagsapplikationer och molnbaserade datakällor. Denna utökade anslutningskapacitet möjliggör för företag att integrera och automatisera processer på ett sömlöst sätt över olika system.

I framkant inom AI

Microsofts ledarskap inom generativ AI är en avgörande faktor för Power Platform. Power Apps stöder AI-drivna interna affärslösningar, vilket förbättrar användarupplevelsen och mjukvaruutvecklingsprocesser. Integrationen av AI-funktioner som AI Copilot och Power Apps Ideas återspeglar Microsofts satsning på innovation.

Förvaltningsbar

Power Platforms förvaltningsförmågor är en viktig styrka. Med sina omfattande verktyg för hantering av applikationers livscykeln garanterar Microsoft en säker och effektiv förvaltning av lågkodslösningar. Power Platform Center of Excellence Starter Kit, ett öppen källkodsverktyg, förstärker detta ytterligare.

Utbrett användande

Power Apps gynnas av den stora användarbasen från Microsoft 365 och Dynamics 365, vilket gör det till en av de mest använda LCAP-lösningarna. Det utbredda användandet är ett bevis på plattformens användarvänlighet, mångsidighet och integrationskapacitet.

 

Microsofts Power Platform, med Power Apps som flaggskepp, utmärker sig som en ledare i Gartners Magic Quadrant. Dess tillgänglighet, produktstrategi, banbrytande AI-integration och starka förvaltningsförmåga framhäver dess position som ett toppval för företag som söker robusta lågkodslösningar.

Power Platforms framfart på LCAP-marknaden signalerar Microsofts dedikation till innovation och satsning på framstående lösningar inom digital transformation.

Rapporten i sin helhet finns här: Gartners "Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms".