Nyheter från Ignite 2023

Microsoft Ignite, årets stora teknikkonferens från Microsoft, har medfört spännande nyheter och förbättringar som kommer att forma hur vi arbetar och samarbetar. Här är några intressanta uppdateringar.

Precio som väntat handlade mycket om Copilot, Copilot, Copilot. Vi fick en hel del detaljering kring var och hur olika Copilots kommer att dyka upp i olika delar av Microsoft 365. Det fanns demos kring vad Copilot kan göra i de olika apparna, t.ex. i Teams, Viva Insights, och Office-apparna.

Men det där med Microsoft 365 Copilot har ni säkert redan fångat upp, här kommer istället ett par andra intressanta nyheter från Ignite.

SharePoint Premium

Microsoft introducerar SharePoint Premium, en AI-driven lösning som har som mål att förvandla hur vi arbetar med innehållshantering. SharePoint Premium, är delvis redan lanserad i Public Preview, men kommer att finnas tillgängligt för allmänheten tidigt nästa år. SharePoint Premium inkluderar förbättrade upplevelser och lösningar för att optimera affärsprocesser genom AI, säkerhetfunktioner och automatiserade arbetsflöden.

Genom SharePoint Premium blir det lättare att hålla ordning på era dokument och säkerställa att användare har rätt behörigheter, viktiga steg för att förbereda er inför Copilot.

Nya Planner 

Microsoft Planner får en uppfräschning och integreras med Microsoft To-Do och Microsoft Project for the web. Den nya Planner-upplevelsen, som kommer att finnas tillgänglig i Microsoft Teams våren 2024 och webben senare under året, gör det enkelt att hitta och hantera uppgifter. Den erbjuder schemaläggnings- och resursverktyg och erbjuder AI-stöd.

Detta blir en centraliserad plats för att hantera uppgifter. Istället för att du behöver kolla i Outlook, To-do och Planner finns nu alla dina uppgifter från Microsoft 365 på ett och samma ställe!. Detta kan leda till ökad produktivitet och bättre samarbete inom organisationen.

Förbättrade notifieringar i Teams

Från och med januari 2024 kommer användare kunna rensa notifikationer med ett enkelt klick i aktivitetsfältet, chatten och kanaler. Det kommer även finnas inställningar i teams för att identifiera de viktigaste notifieringarna.

Vi ser fram emot den kommande uppdateringen eftersom många känner igen känslan av att vara överväldigade av aviseringar. Möjligheten att snabbt bli av med dem och dessutom kunna anpassa inställningar för att prioritera viktiga aviseringar kommer underlätta och göra vår digitala upplevelse ännu bättre. Den anpassningsbara notifikationshanteringen kommer att öka användbarheten och effektiviteten i Teams, vilket främjar en mer positiv och produktiv arbetsdag.

Sökningar efter privata Team

Administratörer får möjlighet att göra privata team upptäckbara i Teams för användare. Detta betyder inte att man kommer åt något innehåll i de privata teamen du inte är medlem i, men gör att användare kan få en överblick över de Team som redan finns. Denna inställning kommer att finnas tillgänglig från och med januari 2024.

Denna funktion ger administratörer ökad flexibilitet och kontroll över hur team upptäcks. Det möjliggör enklare navigering och sökning efter relevanta team, vilket kan vara avgörande för stora organisationer med många aktiva team.

Integration mellan Viva Goals och Viva Engage 

Genom integrationen mellan Viva Goals och Viva Engage skapar Microsoft en plattform där användarna kan engagera sig i öppna och fria diskussioner om sina mål. Här betonar vi den informella kommunikationen kring målsättningar, där användare aktivt kommunicerar, delar idéer och ställer frågor inom olika typer av communities.

För mer formell måldelning och samarbete riktar vi användarna mot Teams, där Viva Engage blir platsen där den mer informella och kreativa sidan av målsättningar kan utforskas och utvecklas. Denna integration förväntas bli allmänt tillgänglig under första halvåret 2024.

Jesper Håård

Jesper is a Microsoft 365 Productivity Specialist with a focus on Viva Goals and Teams. He has vast experience in helping customers successfully adopt new ways of working

Skicka e-post