Nu blir det enklare att skapa responsiva appar i Power Apps

En mer mångsidig förhandsgranskning av appar i Power Apps studio öppnar upp nya möjligheter. Vi ger dig en snabb introduktion till de nya verktygen.

Power Apps gör det enkelt att helt utan kod skapa kraftfulla appar som kan revolutionera din verksamhet. Med Power Apps blir det enkelt att skapa fantastiska appar som inte bara effektiviserar din verksamhet utan även förenklar insamling av och åtkomst till viktig information, direkt från mobiltelefoner och surfplattor.

En funktion som har saknats i Power Apps under en lång tid men som äntligen är här, är möjligheten att förhandsgranska hur en Canvas-app kommer att se ut i olika enheter. I den senaste releasen av Power Apps (3.23053.23) är detta äntligen möjligt!

Tänk dig att du kan ta kontroll över appens utseende och känsla i varje enskild enhet. Med denna efterlängtade funktion kan du säkerställa att din app ser fantastisk ut och fungerar perfekt oavsett om den används på en mobil, surfplatta eller någon annan enhet.

pa-preview.png


När en app ”spelas” i editorn finns nu en möjlighet att välja i vilken enhet som appen ska förhandsgranskas i. Genom att göra detta justeras bredd och höjd på spelaren för att matcha den valda enheten. Med bara ett par klick har man nu alltså möjlighet att se hur appen renderas i allt från en dator, till en Android platta, till den senaste iPhone-modellen.

pa-preview-2.png


För att komma i gång med utveckling av responsiva appar har Microsoft listat ett antal bra steg här. De tar dig inte hela vägen men ger en bra start och en strategi kring hur man bör tänka för att bygga appar som fungerar i flera olika typer av enheter.

Behöver ni hjälp så finns vi ett mail eller samtal bort.

Robert Lindgren

Robert Lindgren is a Microsoft 365 Expert with +10 years of experience in helping customers implement and adopt solutions. He specializes in SharePoint, Viva and the Power Platform

Skicka e-post