Din information, din Copilot: Kvalitet och säkerhet i fokus

Att navigera genom Microsoft 365 Copilots AI-drivna värld öppnar dörren till en myriad av möjligheter. Att säkerställa att Copilot är utrustad med rätt, städad och säker information är nyckeln till en lyckad implementation. Låt oss utforska hur du kan förbereda din data för att få ut det mesta av Copilot!

Microsoft 365 Copilot släpps den 1 november och är här för att revolutionera hur vi interagerar med vår arbetsmiljö. Från att redigera dokument till att sortera och filtrera data är Copilot designad för att göra våra liv enklare. Men som med all teknologi kommer dess effektivitet i stor utsträckning vara beroende av kvaliteten på den information den har tillgång till.

m365copilot_business_1920x1080_print-960x640.png

1. Förstå din data

Innan Copilot kan sättas igång är det viktigt att ha en grundlig förståelse för din data. Detta inkluderar att identifiera, klassificera och skydda känslig information som personuppgifter och finansiell data. Man kan göra detta manuellt, men använd med fördel verkyg så som Microsofts Data Loss Prevention (DLP) teknologi för att skanna miljön för eventuella säkerhetsrisker.

2. Säkra din data

All information som en användare har tillgång till i Microsoft 365 kan användas av Copilot. För att Microsoft 365 Copilot ska ge relevant och korrekt input till ditt dagliga arbete är det avgörande att  säkerställa att din data är välorganiserad och endast åtkomlig av rätt målgrupp innan Copilot distribueras. Genom att applicera korrekta åtkomstkontroller (till exempel Conditional Access Policies), klassificeringar (som Sensitivity Labels) och behörigheter säkerställer du att endast behörig personal kan få åtkomst till känslig information, med eller utan Copilots hjälp. 

3. Organisera och rensa

Med Microsoft 365 Copilot kan användare till exempel enkelt skapa och arbeta i tabeller i Excel och få stöd i att analysera datan för att hitta kritiska datapunkter och samband. Att ha städad, välstrukturerad och relevant information är kritiskt för att utnyttja dessa förmågor till fullo. Skit in, skit ut gäller fortfarande i högsta grad.

4. Utbilda användare

Att utbilda användare om de rättighetsmodeller och inställningar som bör vara på plats för att säkerställa dataintegritet är avgörande. Genom att göra detta, kan du också hjälpa dem att förstå hur Copilot kan och inte kan användas när det gäller åtkomst och hantering av data.

Microsoft 365 Copilot är designad för att förbättra samarbete och produktivitet, genom att tillhandahålla smarta förslag och hjälpa till med att automatisera rutinuppgifter. Att säkerställa att den information som Copilot har tillgång till är relevant och korrekt kommer att möjliggöra en mer sömlös och effektiv arbetsprocess.

Att förbereda din organisation och din data för Microsoft 365 Copilot är en investering som kommer att betala av sig mångfaldigt. Genom att vidta dessa steg kan du säkerställa att din Copilot-upplevelse blir framgångsrik och värdefull. Och kom ihåg, vi på Precio Fishbone är här för att stötta dig genom varje steg på vägen. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp eller bara vill ha någon att bolla  idéer och tankar med.

Robert Lindgren

Robert Lindgren is a Microsoft 365 Expert with +10 years of experience in helping customers implement and adopt solutions. He specializes in SharePoint, Viva and the Power Platform

Skicka e-post