Viva Connections - Meddelanden

Microsoft fortsätter att förnya och förbättra Viva Connections, denna gång genom att introducera en meddelande-funktion. Denna funktion är särskilt utformad för att hjälpa organisationer att skapa och dela tidskänsliga meddelanden.

Meddelanden är det bästa sättet att kommunicera riktad, tidskänslig information i Connections-appen. Du kan till exempel påminna anställda om en kommande deadline, dela viktig information som rör ett visst kontor eller skicka en specifik uppmaning till nyanställda.

I den första versionen kan meddelanden endast ses i mobiler och surfplattor. Användare får en Teams-notifikation som informerar dem om ett nytt meddelande. I Connections-appen visas meddelanden tydligt, högst upp.

viva connections notification.jpeg

Redaktörer kan välja en ikon och färg som speglar meddelandets tema, lägga till en titel och ett meddelande. Genom att välja en start- och sluttid för när meddelandet ska visas kan man schemalägga kommande händelser. Meddelandet kan även riktas till en eller flera målgrupper.

Funktionen rullas redan nu ut till utvalda kunder och kommer att bli allmänt tillgänglig under september-oktober 2023. Den första versionen av meddelandefunktionen kommer endast att vara tillgänglig för kunder med en SharePoint Home site, men den kommer att bli tillgänglig för alla Connections-kunder under hösten.

Uppdateringen markerar en viktig milstolpe i Microsofts strävan att göra Viva Connections ännu mer användarvänligt och effektivt för organisationer. Med introduktionen av Meddelanden kan företag nu kommunicera viktiga meddelanden på ett mer strömlinjeformat och effektivt sätt.

Robert Lindgren

Robert Lindgren is a Microsoft 365 Expert with +10 years of experience in helping customers implement and adopt solutions. He specializes in SharePoint, Viva and the Power Platform

Skicka e-post