Microsoft Fabric: Dataanalys för AI-eran

Data är den mest värdefulla tillgången i dagens värld, och AI är nyckeln till att låsa upp dess potential. Men hur kan du bygga och hantera data- och AI-lösningar som är innovativa, intelligenta och ansvarsfulla? I det här blogginlägget tar vi en djupdykning i Microsoft Fabric, en ny molntjänst som integrerar data- och analysverktyg i en enda enhetlig plattform för AI-eran.

Microsoft Fabric är en komplett dataplattform som adresserar varje aspekt av ditt dataområde. Fabric erbjuder inte bara en enhetlig datastack med delade upplevelser, arkitektur, säkerhet, styrning och efterlevnad, utan spänner också över alla arbetsbelastningar och personer som rör vid data.

Fabric integrerar molnbaserade dataanalys- och integrationstjänster som Microsoft Power BI, Azure Synapse Analytics och Azure Data Factory i en enda programvara-som-en-tjänst (SaaS) plattform. Med Fabric kan du få tillgång till högkvalitativa AI-modeller för syn, tal, språk och beslutsfattande genom enkla API-anrop, och skapa dina egna maskininlärningsmodeller med hjälp av en AI-superdatorinfrastruktur, bekanta verktyg som Jupyter Notebooks och Visual Studio Code, och öppen källkodsramverk som TensorFlow och PyTorch – allt stöttat av Microsofts principer för ansvarsfull AI.

Fabric erbjuder också rollspecifika upplevelser för varje team i analysprocessen, så att dataingenjörer, datalagerprofessionella, dataforskare, dataanalytiker och affärsanvändare kan arbeta sömlöst tillsammans.

Vilka är fördelarna med Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric erbjuder flera fördelar för data- och AI-lösningar, såsom:

Enkelhet: Fabric förenklar komplexiteten i data och analys genom att tillhandahålla en enda tjänst som omfattar dataingång, transformation, lagring och exponering genom rapporter eller SQL-slutpunkter. Du behöver inte sy ihop olika produkter eller oroa dig för kompatibilitetsproblem. Du kan också använda bekanta verktyg och språk för att arbeta med dina data och AI-modeller.

Prestanda: Fabric levererar hög prestanda för dina data- och AI-arbetsbelastningar genom att dra nytta av Azures skalbara och säkra infrastruktur. Du kan köra förfrågningar på petabyte av data på sekunder med hjälp av Synapse-drivna datalager eller Direct Lake-funktioner. Du kan också få tillgång till toppmodern AI-modeller som drivs av OpenAI genom Azure OpenAI Service, som körs på Azures superdatorer.

Samarbete: Fabric främjar samarbete mellan olika roller inom en enda enhetlig SaaS-upplevelse som är säker och styras som standard. Du kan dela datasets, anteckningsböcker, rapporter, dashboards och modeller med dina teammedlemmar eller externa intressenter. Du kan också använda Power BI:s rika visualiseringsfunktioner för att skapa interaktiva rapporter och dashboards som berättar övertygande historier med dina data.

Innovation: Fabric möjliggör innovation genom att ge tillgång till de senaste AI-teknikerna och funktionerna. Du kan utnyttja generativ AI och språkmodeller som GPT-4 för att skapa förståelse för naturligt språk, generering av naturligt språk, datorseende, taligenkänning, talsyntes och andra AI-funktioner för dina applikationer. Du kan också finjustera modellerna med din egen data för att anpassa dem för dina specifika scenarier.

Hur använder kunder Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric används redan av kunder inom olika branscher och domäner för att lösa deras data- och AI-utmaningar. Här är några exempel:

Hitachi Solutions använde Fabric för att sömlöst integrera sina datakällor med Data Factory i Fabric. De kunde minska sin utvecklingstid med 50 procent och förbättra sin kundnöjdhet med 30 procent.

Delphix har använt Fabric för att lösa sina mångsidiga dataintegrationsbehov. De kunde påskynda sin datadistribution med 10x och minska sina kostnader med 80 procent.

Walgreens Boots Alliance använde Fabric för att bygga en enhetlig dataplattform som möjliggjorde för dem att optimera sina leveranskedjeoperationer, förbättra sina kundlojalitetsprogram och förstärka sina apotekstjänster.

Unilever använde Fabric för att skapa en global datalake som gav dem möjlighet att få insikter i sitt konsumentbeteende, produktframträdande och marknadstrender. De kunde öka sin intäkt med 5 procent och minska sitt koldioxidavtryck med 15 procent.

Hur kan du komma igång med Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric är den ultimata AI-förstärkta dataplattformen! Den förenklar, påskyndar och demokratiserar data- och AI-lösningar för varje organisation. Oavsett om du behöver en helhetslösning för analys som Fabric Lakehouse, tillgång till avancerade AI-modeller som Azure OpenAI Service, eller ett säkert sätt att köra maskininlärningskod i SQL Server, har Fabric dig täckt. Prata med oss om hur Fabric kan hjälpa ditt företag att blomstra i AI-eran!

Precio Fishbone är en Microsoft Solutions Partner inom Data & AI som specialiserar sig på att hjälpa företag att utnyttja kraften i data för att fatta smartare beslut, optimera prestanda och uppnå sina mål. Vi har hjälpt andra inom ett brett spektrum av branscher i över 20 år och är experter på att designa och bygga skalbara, säkra och tillförlitliga lösningar som är skräddarsydda för ditt unika företag.

 

Clinton McCabe

Senior Data Warehousing & BI Specialist

Skicka e-post