Förbered din organisation för Microsoft 365 Copilot: Bli redo för AI

Artificiell Intelligens (AI) har på kort tid seglat upp som en av de mest banbrytande teknologierna, med potential att omvandla allt från affärsprocesser till kundinteraktioner. AI:s förmåga att snabbt analysera, tolka och agera på stora mängder data har redan visat sig vara ovärderlig inom många sektorer. Med Microsoft 365 Copilot kommer AI till Microsoft 365 på bred front. Genom att kombinera AI:s styrka med din organisations data skapas en kraftfull produktivitetslösning som är skräddarsydd för dina specifika behov.

Genom att integrera AI med organisationens egna data kan företag skapa verktyg och få insikter som är direkt relevanta och anpassade för organisationens unika behov. Detta innebär inte bara förbättrad effektivitet och produktivitet, utan ger också möjlighet att upptäcka dolda möjligheter, förutse framtida trender och att ständigt förbättra verksamheten baserat på realtidsdata.

Microsoft fortsätter att leda vägen inom digital transformation med introduktionen av Windows Copilot som skedde i veckan i och med utrullningen av Windows 11 23H2.

Nu är det dags att blicka framåt mot den efterlängtade lanseringen av Microsoft 365 Copilot. Med nya funktioner som lovar att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten är det viktigt att vara väl förberedd för övergången. Lanseringen av Microsoft 365 Copilot är planerad till den 1 november.

 

Microsoft 365 Copilot representerar nästa steg inom produktivitetsverktyg. Här kombineras avancerade språkmodellers kraft med din organisations data, vilket skapar en kraftfull produktivitetslösning.

M365Copilot_HeroBanner_Apps_BLOG-FEATURE-1024x626.jpg

Givet AI:s enorma potential är det viktigt för organisationer att vara väl förberedda för att kunna dra full nytta av dessa verktyg. Att förbereda sig handlar inte bara om teknik, utan också om att förstå hur man bäst kan integrera dessa lösningar i den dagliga verksamheten, säkerställa dataskydd och optimera användarupplevelsen. Låt oss dyka ner i några konkreta steg och råd för att säkerställa en framgångsrik implementering av Microsoft 365 Copilot i din organisation.

Tekniska förutsättningar

För att kunna licenseras för Microsoft 365 Copilot måste användare ha ett konto i Entra ID (kallades tidigare Azure Active Directory). Användarna måste också ha en Microsoft 365 E3/E5 eller Microsoft Business Standard/Premium licens. Det räcker alltså inte att ha en Office 365 E1/E3 licens. Tilläggslicensen för Copilot kostar $30/månad och användare.

Användarna bör också vara på den senaste uppdateringskanalen för Microsoft 365-appar. Uppdateringskanalen bestämmer hur ofta och när användare får nya funktioner och säkerhetsuppdateringar till sina Office-appar. Genom att vara på den senaste kanalen säkerställs att användarna att de alltid har tillgång till de nyaste funktionerna, förbättringarna och säkerhetsåtgärderna som Microsoft erbjuder. Detta säkerställer att de har fått de senaste versionerna av Office-apparna, som är fullt integrerade med Microsoft 365 Copilot.

Det är också viktigt att din organisation uppfyller rekommenderade nätverksanslutningsprinciper för Microsoft 365. Detta säkerställer att användarna får den bästa möjliga upplevelsen av Microsoft 365 Copilot. Då Copilot använder WebSockets för kommunikation är det viktigt att denna typ av anslutningar är tillåtna från användarnas enheter.

Dataskydd

När det kommer till hantering av behörigheter och innehåll följer Copilot nuvarande behörigheter och policyer för att ge relevant information till användaren. Det är därför viktigt att se över hur ert innehåll är skyddat och säkerställa att känsligt innehåll inte delas oavsiktligt. Genom att göra en informationsklassificering, där kraven på olika typer av information beskrivs ur olika perspektiv, kan man se till att rätt skyddsmekanismer finns på plats för att skydda informationen.

Säkerhet och dataskydd är kärnan i Copilot. Lösningen bygger på Microsofts principer för säkerhet, efterlevnad och dataskydd. Det innebär bland annat att all data stannar inom användarens geografiska region. Läs mer om Microsofts säkerhetsprinciper här.

Användarupplevelse

Det är också viktigt att främja användningen av Copilot inom din organisation. Genom att fokusera på att stötta användarna kommer ni att få en större effekt av införandet. Utbilda användare i möjligheterna, men också i riskerna, med AI-baserade verktyg och uppmuntra dem att utforska de resurser som tillhandahålls från bland annat Microsoft, som Microsoft Learn. Följ upp användningen och resultatet över tid och sätt in resurser för att förbättra användningen vid behov.

För att hålla sig uppdaterad kring nyheter och uppdateringar gällande Copilot är Meddelandecentret i Microsoft 365:s administratörscenter en viktig kanal. Detta gäller generellt för alla tjänster i Microsoft 365. Även Microsoft 365 Roadmap ger insikt i framtida förändringar i Copilot och hela Microsoft 365.

2ndary-image-for-March-16_-1536x864.jpeg


Microsoft 365 Copilot är inte bara ett nytt verktyg; det har potential att bli en revolution inom produktivitet och samarbete. Genom att förbereda din organisation redan nu kan du maximera fördelarna med Copilot från start. Känns det svårt att få grepp om, eller vill du ha ett bollplank? Kontakta oss så påbörjar vi AI-resan tillsammans.

Robert Lindgren

Robert Lindgren is a Microsoft 365 Expert with +10 years of experience in helping customers implement and adopt solutions. He specializes in SharePoint, Viva and the Power Platform

Skicka e-post