Hur är det att vara anställd på Precio Fishbone?

Är du nyfiken på hur det är att vara anställd på Precio Fishbone? Senior Digital Workplace Consultant Caroline Simony från Köpenhamn berättar om hur det är att jobba på Precio Fishbone.

Vilka förväntningar hade du på Precio Fishbone innan du började?

– Jag jobbade tidigare hos den första danska Omniakunden och hade därför en viss känsla för hur de nya kollegorna var och visste att de var proffs. Organisationen är mycket större idag än när jag började, då vi bara var ett fåtal anställda. Jag hade varit i kontakt med Eigil, som är VD och Frank som är The Cloud Architect, och jag kände mig verkligen välkommen.

– Jag har nog alltid  varit lite fördomsfull om att It-företag skulle vara en tråkig arbetsplats. Jag föreställde mig att jag skulle sitta och knacka kod nere i ett mörkt rum och dricka massor av energidrycker. Men den fördomen kom snabbt på skam! Jag var också rädd för att det skulle vara mycket övertid, men så är det inte heller.

Har du möjlighet att utvecklas professionellt och personligt? Är du nöjd med dina arbetsuppgifter?

– Jag har definitivt möjlighet att utvecklas. Vi kastas in i uppgifterna, så det är ofta "learning by doing". Det passar mig och jag utvecklas i förhållande till vår produkt, eftersom vi ständigt uppdateras om hur den fungerar och får en introduktion till ny utveckling. När det gäller projekt, workshops och metoder lär jag mig hela tiden. Mina arbetsuppgifter matchar mina färdigheter väl och det finns alltid ett stort förtroende för att du kan utföra dina uppgifter.

– Jag kan känna att jag har utvecklas personligen. Jag känner mig säkrare i de uppgifter jag utför och sträcker på mig mer än jag har gjort tidigare. Vill man ha en utmaning så finns det också, säger Caroline och skrattar.

Vad tycker du om de projekt du arbetar med?

– Jag gillar verkligen projekten och mina arbetsuppgifter. Jag vill utveckla intranät och digitala arbetsplatser och det är det jag gör.

– Just nu håller jag på att avsluta ett konsultuppdrag för ett fackförbund. Det har verkligen varit en stor uppgift, där jag har arbetat som permanent konsult. Vi håller samtidigt på att skapa intranät för en kommun och jag har även varit med i ett projekt för ett stort läkemedelsföretag. I det projektet arbetade jag med kommunikation när Christian och Brian, som är Cloud Architects, involverade oss andra för de uppgifter som passade våra kompetenser.

Hur ser ert samarbete ut?

– Vi kan alltid få hjälp av varandra och det är riktigt häftigt! Om ingen, av någon oförklarlig anledning, kan svara på en fråga, så finns det alltid någon som inte kan låta bli att undersöka och hitta svaret ändå. En annan viktig sak är att jag aldrig upplever konkurrens mellan oss kollegor! Det är riktigt skönt att jag kan ställa hur många dumma frågor som helst utan att de andra skakar på huvudet!

Hur är sammanhållningen på Precio Fishbone? Är du glad för dina kollegors skull?

– Vår sammanhållning är riktigt bra! Vi är väldigt olika både personligt och professionellt och säkert också politiskt, skrattar Caroline.

– Det är alltid roligt och vi lyssnar alltid på varandra om det uppstår problem, både professionellt och personligt. Under lunchen pratar vi nästan aldrig om jobbet utan om allt annat. Jag tycker att det visar att vår sammanhållning är riktigt bra.

Vad är det bästa med att arbeta i Precio Fishbone?

– Först och främst mina kollegor! Jag tycker att det är en trevlig arbetsplats att vara en del av och jag känner mig alltid trygg. Jag är också väldigt nöjd med mina uppgifter, även om de kan vara utmanande ibland och ganska komplexa att utföra, men när det lyckas är det alltid värt det och en fantastisk känsla.

– Och när man dessutom får cred för det man har gjort blir man riktigt stolt.