Frukostsugen och vill lära dig mer om en digital arbetsplats med användaren i fokus?

Den 1 mars bjuder Precio Fishbone på frukostseminarie i Malmö där man kommer att visa på konsekvenserna av att inte involvera användarna i utvecklingsprocessen.

Anställda lägger en stor del av sin arbetstid på att leta efter den information de behöver för att kunna utföra sitt jobb. En onödigt stor del.

Sara Olsson, UX designerDen 1 mars bjuder Precio Fishbone på frukostseminarie i Malmö där bland annat Sara Olsson, user experience designer, kommer att prata om hur en lösning lever upp till de förväntningar som användare har och hur man säkerställer att lösningen har en god användarupplevelse i den digitala arbetsplatsen.

Du kommer att prata om UX, user experience. Vad är egentligen UX?

– Kort sagt handlar UX om att skapa en upplevelse som är meningsfull och relevant för användaren. UX skiljer sig från både UI och grafisk design eftersom det fokuserar på logiken och strukturen hos de element du faktiskt ser och interagerar med, säger Sara Olsson.

Enligt Sara Olsson så är det viktigt att involvera användarna i utvecklingsprocessen för att kunna skapa en väldesignad och relevant produkt, man måste förstå användarna och deras behov.

– Vad användare säger att de vill ha och vad de faktiskt behöver kan vara två helt olika saker. Genom User Research får vi reda på vad användarna behöver och vill ha. Det är även viktigt att kontinuerligt utföra användartest med riktiga användare. Kan de slutföra en uppgift? Kan de hitta rätt information? Om man har tillgång till användaren kan vi validera att vi bygger rätt produkt för användaren och att verifiera att vi bygger produkten på rätt sätt, säger hon.

Varför glömmer så många bort att ta med användarna?

– Det finns många anledningar men en av dem kan vara att man blir ivrig och vill ha projektet klart så fort som möjligt, men faktum är att investera i en användarcentrerad designprocess resulterar i 25 procent mindre omarbetning och buggfixar efter lansering. Vilket betyder att man både kommer spara tid och pengar på att utveckla rätt produkt från början.

Vad är det som kännetecknar bra UX?

– Bra UX är den vi inte lägger märke till, det vill säga en interaktion mellan användare och produkt som helt enkelt bara fungerar. Användaren kan utföra sina uppgifter på ett smidigt sätt utan att bli frustrerad av att inte kunna hitta det som de letar efter.

Det är ett frukostseminarie – hur är kaffet på Malmökontoret?

Kaffet gör sitt jobb och håller oss pigga och alerta. Välkommen upp på en kopp,  säger Sara Olsson!

Missa inte chansen om du bor eller befinner dig i närheten av Malmö den 1 mars. Det är naturligtvis kostnadsfritt, men du måste anmäl dig innan.

 

 

 

Dessutom får du tips på hur man gör för att effektivisera och minska frustration av dåligt utformade lösningar.

 

Prenumerera

Prenumerera på uppdateringar.

Du har väl inte missat våra webinarier?

Vill du veta mer om hur Omnia fungerar och hur Omnia kan hjälpa din organisation? Om så är fallet är du välkommen att delta på ett av våra populära webinarier. 

Du hittar datum, dagordning och anmälningsblankett i vårt Kunskapsbank