img01
// Dunder // EPiServer

Responsiv webbplats underlättar för barn att ta del av information inför sjukhusbesök

Den fjärde versionen av webbplatsen Barnsjukhuset Dunder – som drivs av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus – är responsiv. Det innebär att den nu även fungerar på surfplattor och smarta telefoner. – Det underlättar verkligen möjligheten för barn och deras föräldrar att ta del av webbplatsens viktiga information, säger Henrik Staberg, projektledare på Precio Fishbone.

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Västra Götalandsregionen, och är ett av Nordens största barnsjukhus. Deras webbplats Dunder visar på ett pedagogiskt sätt med text, bild och ljud från autentiska situationer hur det fungerar på ett sjukhus och hur olika behandlingar går till. Webbplatsen är framtagen av Precio Fishbone och Henrik Staberg har varit projektledare vid de tre senaste versionerna.
– Jag uppskattar verkligen att jobba med Dunder, säger han. Det är en viktig målgrupp och ett gott syfte.

Fungerar i alla webbläsare

De tidigare versionerna av Dunder var utvecklade med HTML i kombination med Flash, vilket gjorde att innehållet inte kunde visas i dagens smarta telefoner. 

– Det har varit en utmaning att få den nya tekniken att fungera i alla webbläsare och telefoner, säger Thomas Happ, ansvarig för design och animationer.
I den nya versionen har nya funktioner i standarden för HTML5 använts för att bland annat kunna visa animationer och spela upp ljud.

Enklare att marknadsföra

På Barnsjukhuset är man mycket nöjd med resultatet.
– Nu kan vi äntligen marknadsföra vår webbplats på ett bättre sätt eftersom vi vet att besökarna kan använda sina mobiltelefoner för att ta del av innehållet, säger Pia Fransson webbredaktör för Dunder. Vi kan till och med skicka ut QR-koder i våra utskick för att underlätta för våra patienter att hitta till vår webbplats.
– Vi är verkligen stolta över Dunders nya webbplats, tillägger Ann-Sofie Petersson webbredaktör för Dunder.Läs mer om EPiServer och relaterande erbjudanden

Episerver
Episerver

Episerver

Episerver är Sveriges ledande plattform för hantering av webbplatser och är av många ansett som världens mest användarvänliga CMS.... ...

Läs mer
Mobilitet
Mobilitet

Mobilitet

De senaste årens intåg av smarta telefoner och surfplattor har totalt förändrat vårt sätt att söka, inhämta och bearbeta ... ...

Läs mer
Support och förvaltning
Support och förvaltning

Support och förvaltning

De flesta bedömare är ganska överens - för ett verksamhetssystem fördelas den totala kostnaden under applikationens livscykel på ... ...

Läs mer

Frågor om detta case?

Henrik Staberg

Skicka e-post 0730 - 78 80 57