Jörgen Bjerkesjö

Att samarbeta med både tids- och kulturskillnader kan vara en utmaning. -Det är speciellt, säger Jörgen Bjerkesjö, lösningsarkitekt på Göteborgskontoret, som de senaste två åren jobbat tillsammans med utvecklare på Precio Fishbones kontor i Vietnam.

Jörgen Bjerkesjö sitter i en fåtölj.Att jobba med kollegor från Vietnam kan enligt Jörgen ha sina utmaningar. Samtidigt som man på Precio Fishbone ser Vietnamkontoret som vilket kontor som helst i organisationen. 

- Faktum är att mina närmaste kollegor i det projekt jag jobbar nu sitter i  Vietnam och det är de jag har mest kontakt med. 

Vad är den största utmaningen? 

- Den största utmaningen är nog fortfarande språket. Vi har försökt odla en kultur att vi frågar tills vi förstår. Och det gäller ju båda parter, att vi frågar tills vi förstår, men också att de vågar fråga oss om och om igen tills vi förstår varandra. Dessutom har vi svenska kollegor på plats, så skulle det bli något missförstånd så brukar det reda upp sig. 

Har du besökt Vietnamkontoret? 

- Ja, jag har varit nere och träffade då mina kollegor. Det var kul att träffa kollegorna, vi har träffats via Skype dagligen i säkert ett år, men det en helt annan sak naturligtvis när man träffas på plats. 

Hur ser framtiden ut med samarbetet? 

- Jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba med mina kollegor i Vietnam för det har varit extremt lyckat, säger Jörgen. 

-Jag är övertygad om att den här typen av leveranser kommer att bli vanligare och vanligare. Vårt kontor i Vietnam växer och jag är övertygad att flera av kollegorna i Sverige också kommer att arbeta i projekt tillsammans med Vietnam.